Sociaal Bewust

‘Kindness is a gift everyone can afford to give.’ Plichtsbewustzijn, dat is me met de paplepel ingegeven. Het is vooral mijn moeder die me het belang van engagement en medeleven geleerd heeft. Ik groeide op in Winterslag, Genk. Al van jongs af aan beschikte ik over een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Gewoon, omdat dat zo hoorde.

Omdat mijn gezin perfect geïntegreerd was in het sociaal weefsel van de buurt en ook mijn moeder zich continu engageerde voor anderen, voelde ik de opportuniteiten en veerkracht van de regio als geen ander aan. In mijn jonge jaren heb ik altijd actief vrijwilligerswerk gedaan als lid van een ploeg maar ook als trekker van sociaal projecten. Nadat ik mijn studies internationale handel afrondde trok ik naar het buitenland om te werken tot 2014.

Twee jaar later werd ik zo privé secretaris op het kabinet van Vlaams
minister van Welzijn en Gezin, Jo Vandeurzen (CD&V).
In 2018 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Ik stond na burgemeester Wim Dries op de tweede plaats van de Genkse CD&V-lijst en
werd ook meteen verkozen. Zal ik je eens wat vertellen? Ik kon op dat moment niet trotser zijn.
Toen ik bij de federale verkiezingen van 26 mei 2019 ook de tweede plaats op de Limburgse CD&V-lijst kreeg en verkozen werd, kon mijn geluk niet op.
Maar mijn grootste geluk, dat blijft toch vzw Lift. Die vzw ondersteunt vluchtelingen die in Genk aankomen. We helpen hen bij de volgende stappen in hun leven, en bieden hulp op eender welk vlak. Het is duidelijk: diversiteit en inclusie zijn voor mij cruciale elementen in de maatschappij. Ik werd in die periode ook bestuurslid van de socialewoonmaatschappij Nieuw Dak. Een mooie aanvulling op mijn carrièrepad.

 

Genks gemeenteraadslid

Ik hou van reizen en neem graag nieuwe uitdagingen aan. Om ervaringen op te doen, waar ik later zoveel mogelijk lessen uit trek. Lessen die niet alleen mij, maar ook mijn omgeving nieuwe kansen biedt. Dat blijf ik belangrijk vinden, want hoe ver ik ook reis, mijn hart ligt in Genk. Ik ben echt ‘op-en-top’ Genkenaar. Met de meer dan 100 nationaliteiten die onze stad telt, mag ik me gelukkig prijzen elke dag een beetje op wereldreis te zijn in onze prachtige stad.

Als gemeenteraadslid in Genk zet ik me vooral in voor jongeren, onderwijs, welzijn en sociale huisvesting. Op het federaal niveau hou ik me vooral bezig met volksgezondheid en democratische vernieuwing. Zowel lokaal als bovenlokaal luister ik met veel liefde naar wat er leeft bij de mensen. Ik geloof namelijk sterk dat, net zoals in de sportwereld, élke actie telt en voor verandering kan zorgen.

Je moet daarvoor wel wat voeling hebben met de omgeving. Dat komt niet vanzelf, ook al ben ik hier opgegroeid. Om in direct contact te komen met de Genkenaar & limburger organiseer ik wekelijkse zitdagen. Ik word geïnspireerd door de verhalen die ik daar te horen krijg. Mijn hart is altijd met mijn thuisprovincie verbonden. Het is daar waar ik mijn passie ontdekt heb, mijn belangrijkste levenslessen geleerd heb en de grootste impact maak van de gemeenschap. Veel van die verhalen worden omgezet tot verbeterprocessen. Dat is waarom ik het allemaal doe. Dat is het waard, altijd.

“Vanuit mijn ervaring als vrijwilliger heb ik vaak gezien dat er enorm veel uitdagingen zijn die lokaal moeilijk tot niet op te lossen zijn. Er moet in Brussel op tafel geklopt worden om de noden van onze provincie Limburg te beantwoorden. Ik zal deze rol voluit ter harte nemen.”

De toekomst

Als ik een van mijn sterke kanten moet benoemen, dan is dat wel mijn nieuwsgierigheid. Ik kruip er echt diep in om door en door te begrijpen wat de kern én de context is. Wanneer je goed geïnformeerd bent, ben je ook niet bang om harde keuzes te maken voor het welzijn van anderen. Elke keuze die ik maak is er een op basis van mijn drie kernprincipes: transparant, belangeloos en toekomstgericht.

En de toekomst? Die zie ik rooskleurig in! De politiek is een prachtige kans, waarin ik mijn passie voor rechtvaardigheid, gezinnen en gezondheid volledig kan uitspelen.