Nawal Farih te gast bij TVL: “Vaccinatie ontlast ziekenhuizen”

Hasselt – Op 16 november was Nawal Farih te gast in het TVL middagnieuws van 13u om het COVID en vaccinatiebeleid toe te lichten. Ze was uitgenodigd naar aanleiding van de sterk stijgende cijfers van COVID besmettingen en opnames in intensieve zorg. Binnen de week zouden we naar een weekgemiddelde van 10 000 besmettingen gaan, Nawal Farih bracht de nodige uitleg. 

 

“Een verplichte vaccinatie zal de vierde golf niet tegenhouden, maar het zal wel de druk op de ziekenhuizen verminderen,” zegt Nawal Farih, CD&V parlementslid en zorgexpert. De coronapandemie lijkt een tunnel zonder einde. Maar het is dan ook een nieuw virus. En intussen hebben we veel geleerd zegt Farih. “We gaan nog even moeten vasthouden aan geduld en hoop”.

Ook in het avondnieuws kwam de volksvertegenwoordiger weer aan bod: “we gaan moeten zien hoe we de zorg anders organiseren. Er is niet enkel de werkcapaciteit en de handen aan het bed die we nodig hebben, de organisatie van ons ziekenhuissysteem zou eigenlijk een nieuwe trend moeten voorzien om er voor te zorgen dat we de reguliere zorg niet meer stop moeten zetten.”

Deel dit bericht:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u graag updates ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo krijgt u maandelijks uw dosis nieuws en hoeft u niets van mijn acties te missen!

Gerelateerde berichten

Aidsremmers moeten terugbetaald worden na consultatie bij huisarts

Huur van sociale woning stijgt na uitkering van achterstallig mijnwerkerspensioen

Nawal Farih (cd&v) wil TIS-centra oprichten voor zwangere vrouwen

Géén tijdsdruk meer voor wie kind wil met overleden partner

Artikel De Specialist: “Regeling derdebetaler sterker promoten”

Cd&v-Kamerlid Nawal Farih pleit voor totaalverbod op lachgas naar Nederlands voorbeeld

Wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.