Nawal Farih te gast bij TVL: “Vaccinatie ontlast ziekenhuizen”

Hasselt – Op 16 november was Nawal Farih te gast in het TVL middagnieuws van 13u om het COVID en vaccinatiebeleid toe te lichten. Ze was uitgenodigd naar aanleiding van de sterk stijgende cijfers van COVID besmettingen en opnames in intensieve zorg. Binnen de week zouden we naar een weekgemiddelde van 10 000 besmettingen gaan, Nawal Farih bracht de nodige uitleg. 

 

“Een verplichte vaccinatie zal de vierde golf niet tegenhouden, maar het zal wel de druk op de ziekenhuizen verminderen,” zegt Nawal Farih, CD&V parlementslid en zorgexpert. De coronapandemie lijkt een tunnel zonder einde. Maar het is dan ook een nieuw virus. En intussen hebben we veel geleerd zegt Farih. “We gaan nog even moeten vasthouden aan geduld en hoop”.

Ook in het avondnieuws kwam de volksvertegenwoordiger weer aan bod: “we gaan moeten zien hoe we de zorg anders organiseren. Er is niet enkel de werkcapaciteit en de handen aan het bed die we nodig hebben, de organisatie van ons ziekenhuissysteem zou eigenlijk een nieuwe trend moeten voorzien om er voor te zorgen dat we de reguliere zorg niet meer stop moeten zetten.”

Deel dit bericht:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u graag updates ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo krijgt u maandelijks uw dosis nieuws en hoeft u niets van mijn acties te missen!

Gerelateerde berichten

Tekort aan broodnodige medicijnen dreigt voor diabetici- cd&v trekt aan alarmbel

Nawal Farih in De Morgen: “Verplichte vaccinatie blijft ons laatste redmiddel om aan die groepsimmuniteit te geraken”

Nawal Farih in Knack: “Patiënten en onze gezondheidszorg betalen zich onnodig blauw aan medicijnen die goedkoper konden zijn”

Nawal Farih in Knack: “Wanneer maken we echt werk van een coronabarometer?”

“100 Aanrandingen per dag, dat zijn degoutante cijfers. We hebben een politiek antwoord nodig”

Nawal Farih in De Morgen: “Waarom denken we niet na over een crisis-referentieziekenhuis voor covid?”

Wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.