Blokbars voor de Genkse jeugd

Het coronavirus heeft een enorme impact gehad op het mentale welzijn van onze jongeren. Veel jongeren zitten op hun tandvlees en daar komt binnenkort ook nog de examenperiode bij. Het is belangrijk dat elke jongere een plek heeft waar hij of zij in alle rust en stilte kan studeren. Voor veel jongeren is er thuis immers geen plek om op een rustige manier te studeren. Daarom is het belangrijk dat er voldoende publieke studieruimtes of blokbars ter beschikking zijn. Er zijn genoeg locaties in onze stad waar we op een veilige manier een blokbar kunnen organiseren. Daarom vroeg ik aan het stadsbestuur om voldoende studieplaatsen te voorzien voor onze blokkende studenten in functie van de coronamaatregelen.

De bevoegde schepen bevestigde mij dat er opnieuw blokbars zullen komen in Genk. In eerste instantie worden er 80 plaatsen voorzien in het stadion van KRC Genk. Alles zal volledig coronaproof verlopen. Zo moeten de studenten op voorhand hun plek reserveren. Vanaf 4 januari zal er ook opnieuw in de bib gestudeerd kunnen worden. Gigos zal ook voorzien in stille ruimtes op drie verschillende locaties en het Jeugdcentrum Rondpunt 26 zal omgevormd worden tot een stille studieplek. Er zal dus voldoende ruimte worden voorzien voor de blokkende Genkse studenten.

Deel dit bericht:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wilt u graag updates ontvangen? Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo krijgt u maandelijks uw dosis nieuws en hoeft u niets van mijn acties te missen!

Gerelateerde berichten

Artikel De Specialist: “Regeling derdebetaler sterker promoten”

Cd&v-Kamerlid Nawal Farih pleit voor totaalverbod op lachgas naar Nederlands voorbeeld

CD&V wil specifiek zorgbeleid voor jonge kankerpatiënten

Tekort aan broodnodige medicijnen dreigt voor diabetici- cd&v trekt aan alarmbel

Nawal Farih in De Morgen: “Verplichte vaccinatie blijft ons laatste redmiddel om aan die groepsimmuniteit te geraken”

Nawal Farih in Knack: “Patiënten en onze gezondheidszorg betalen zich onnodig blauw aan medicijnen die goedkoper konden zijn”

Wees altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief.